BAM kiest resoluut voor samenwerking in Antwerpse regio

Bij het afsluiten van het Toekomstverbond kozen de Vlaamse overheid, stad Antwerpen en de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel resoluut voor een nieuwe manier van samenwerken met de burgerbewegingen en andere maatschappelijke actoren bij de voorbereiding en realisatie van haar mobiliteits- en leefbaarheidsprojecten. BAM verankert nu deze nieuwe manier van werken binnen de eigen organisatie door de aanstelling van een directeur omgeving. Bart Van Camp eindigde na een extern gevoerde selectieprocedure als meest geschikte kandidaat voor deze nieuwe functie. Bart Van Camp wacht vanaf begin 2019 de boeiende uitdaging om de samenwerking en afstemming in de Antwerpse regio, structureel verder in te bedden binnen alle projecten van BAM.

Bart Van Camp (47) is momenteel kabinetschef voor Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. Een groot deel van zijn loopbaan speelde zich af binnen de mobiliteitswereld. Tussen 2000 en 2003 werkte Bart bij de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) aan een veiliger verkeer. In de periode 2004-2005 was hij bij BAM nauw betrokken bij de heraanleg van de Antwerpse Ring en de uitrol van het succesvolle Minder-Hinderprogramma. In 2006 verhuisde hij naar het kenniscentrum van Voka als senior-adviseur goederenlogistiek & mobiliteit.

Bart Van Camp is sterk vertrouwd met het Oosterweeldossier en heeft een belangrijke rol vervuld bij de totstandkoming van het project en de recent goedgekeurde leefbaarheids- en overkappingsprojecten. Als directeur omgeving zal hij instaan voor de relaties met de omgeving, de vergunningentrajecten en de communicatie over de projecten van BAM. Ook wordt hij verantwoordelijk voor het HR-beleid en het patrimoniumbeheer van BAM.

Bart Van Camp ziet erg uit naar zijn nieuwe uitdaging:

Na 12 jaar keer ik terug naar BAM. Samen met alle betrokkenen wil ik verder bouwen aan wat in Zwijndrecht en op Linkeroever al is opgestart: het opnieuw mobiel en leefbaar maken van de Antwerpse regio. Ik heb er alle vertrouwen in dat we deze ambitieuze opdracht samen met de burgerbewegingen, economische actoren, lokale overheden en andere partners tot een goed einde zullen brengen.”