Werf van de eeuw neemt voor het eerst deel aan Open Wervendag

  • Oosterweelwerken voor een leefbare, veilige en mobiele regio zijn bezig in Zwijndrecht en Linkeroever
  • Infopunt en infopanelen langs verschillende werfzones leiden bezoekers doorheen Oosterweelwerken
  • Oosterweel Werkt-app is digitale gids tijdens wandel- en fietstochten

Tijdens Open Wervendag op zondag 19 mei staan de werfhekken van de Oosterweelwerven in Zwijndrecht en op Linkeroever open. Al wandelend of fietsend ontdekken de bezoekers dat de werf van de eeuw op snelheid begint te geraken. Het start- en eindpunt van de wandel- en de drie fietstochten is het terrein Middenvijver. Met een infotent, diverse foodtrucks en originele kinderanimatie is dit eerste grote Oosterweelevenement beslist de moeite voor jong en oud.

Lantis, de opdrachtgever van de Oosterweelverbinding, wil laten zien dat de werken op Linkeroever volop aan de gang zijn. “De eerste schop ging meer dan een jaar geleden in de grond. De aannemer voerde intussen een pakket aan werken uit die nodig zijn om het project te realiseren. Denk maar aan de verplaatsing van heel wat nutsleidingen en de aanleg van een netwerk van werfwegen,” zegt Luc Hellemans, CEO van Lantis.

Met de fasewissel van medio mei zal de impact op het snelwegverkeer groeien. Wie de E17 en E34 rondom Antwerpen gebruikt, zal zich moeten voorbereiden op zijn verplaatsingen. Deze boodschap willen we zoveel als mogelijk herhalen. Al is het maar om klaar te zijn voor de zomer van 2020, want dan verwachten we de zwaarste hinder. Daarnaast willen we ook duidelijk maken waarom we deze werken uitvoeren. De hinder zal immers niet prettig zijn en we zullen samen moeten doorbijten. Maar dat betekent ook dat we samen kunnen aftellen naar ons doel: de leefbaarheid in de regio verhogen en voor alle weggebruikers vlot en veilig verkeer mogelijk maken.”

Wandel- en fietsroutes langs 5 werfzones
Aanstaande zondag is de plaats van afspraak terrein Middenvijver op Linkeroever. In het pop-up infopunt vind je alle mogelijke informatie over de Oosterweelwerken. Van hieruit vertrekken ook de diverse wandel- en fietsroutes die halt houden aan de werfzones. Aan elke zone ontdekken de bezoekers wat er precies gebeurt en hoe de werken zullen bijdragen aan een meer aangename en meer leefbare omgeving.

De verschillende routes zijn:
– Vlietbosroute (Wandeltocht, 5,4 km, stippellijn op de kaart hieronder)
– Blancefloerroute (Fietstocht, 7,6 km, paarse lijn)
– Beatrijsroute (Fietstocht, 11,7 km, gele lijn)
– Smoutpotroute (Fietstocht, 14,5 km, rode lijn)

Oosterweel Werkt-app
Wie zich digitaal wil laten leiden langs de routes, kan vanaf morgen, 16 mei, de gratis Oosterweel Werkt-app downloaden. De GPS-module van de app toont de gebruiker de weg en geeft tekst en beeld bij alle werfzones. Zo kan iedereen op zijn eigen tempo zien en lezen hoe de regio door deze werken zal verbeteren. Dankzij de gratis wifi op het terrein Middenvijver kan de app ook ter plekke de dag zelf gedownload worden. De app is er voor Android en iOs.

Praktische informatie
Om 10u openen het pop-up infopunt en de verschillende werfzones. Alle hekken gaan weer toe om 17u. Deelname is gratis en vooraf inschrijven hoeft niet. Wie kiest voor een van de fietsroutes neemt best zijn eigen fiets mee. Er is immers geen verhuurdienst voorzien.

Meer info: www.oosterweelverbinding.be/OpenWervendag